Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
bhoulihan

Electric problem

Question

When runs on my layout the locomotives keep stopping at the same part of the point is anything Ivan do to sort it out as I clean the track before every run and clean the wheels on the locomotives as my ecos command station keeps showing the short sign as the loco comes near it any tips will greatly needed

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi Bill, is it all locos this happens with or just one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

At the moment it's just 1 locomotive just stops at the point I have test the rest at the weekend

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Is there a joint in the track where this occurs?

 

The track joiners can fail to connect between sections after a while - either by 'creeping' away from one rail, or by just losing 'grip' on one of the rails - this is usually more of a problem with flexi-track.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It could be the back to back on a set of wheels. Test with other locos to eliminate it. Ring me if you need help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ahhhhh I had a problem like this, at pretty much the point on the track it would short out the controller. I traced it to a freight car with metal wheels but it only happened when two train met head to head, which was odd.I replaced the wheels and fine since.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×

Important Information

Terms of Use